Новини

Ехинацеята се чуства добре навсякъде в градината

27.06.2017

Ехинацеята може да расте чудесно както на открито слънчево място, така и в леката сянка на дърветата. Към почвата няма специални изисквания, но все пак, ако й осигурим дълбока и отцедлива почва, богата на хранителни вещества, резултатите ще са по-добри. Не страда от нападенията на вредители и болести. За да бъде цъфтежът богат и продължителен, прецъфтелите кошнички се премахват.

Прочети повече

Хемерокалис за интелигентни мързеливци

26.06.2017

Хемерокалисите са измежду най-невзискателните многогодишни обитатели на градината, които могат да прекарат на едно и също място без пресаждане повече от 10 години и това въобще да не се отрази на декоративните им качества. Вярно е, че съвременните сортове са малко по-капризни, но, общо взето, разликата със старите не е голяма.

Прочети повече

Засадете си дихондра за да смаяте съседите

25.06.2017

Дихондрата е едно от най-модерните многогодишни растения с пълзящи стъбла. Засадените в балконски сандъчета или видящи кашпи дихондри увисват с прекрасен каскаден ефект и събират погледите на всички наоколо. Ефектно се комбинира с много цветя като петуния, сакъзче, тагетис, бакопа и много други.

Прочети повече

Как да прилагаме препарата Акробат плюс

24.06.2017

Акробат плюс е системен и контактен фунгицид с предпазно и лечебно действие. Използва се срещу мана и алтернария по зеленчуци и лозя. Не се създава кръстосана резистентност. Дозировка:

Прочети повече

Украсете градината с пампаска трева

23.06.2017

За да се радвате на красиви треви, трябва да им намерите място, добре огрявано от слънцето. Почвата трябва да е богата на хранителни вещества, умерено влажна и пропусклва. През зимата не трябва да задържа излишна вода. Преди студовете привържете растенията към подпорки, особено ако са на ветровито място.

Прочети повече
Зареди още