Новини

Отгледайте чери домати на балкона

21.01.2017

При отглеждането на доматчета в декоративни саксии или сандъчета, трябва да им се осигури хранителна площ за кореновата система в размери не по-малки от 30х30х50 см, защото след пикирането растенията развиват странични разклонения не по-малки от 30х40 см.

Прочети повече

Отгледайте си флокс от семена

20.01.2017

За добра кълняемост семената на флокса се нуждаят от ниски температури. Колкото по-близо до пролетта се засяват, толкова е по-малка вероятността да покълнат. Посевът може да се направи през зимата – през януари или февруари на подготвената от есента леха. За това е необходимо да се почисти снега от лехата и да се разсипят семената на замръзналата повърхност на разстояние 3-4 см. След това се покрива със слой от пресята почва, подготвена предварително, или със слой от пясък с дебелина 1-1,5 см, а отгоре се засипва със сняг.

Прочети повече

Десертните грозда се нуждаят от хумусни почви

19.01.2017

Десертните сортове лози предявяват по-високи изисквания към почвата в сравнение с винените. Те се развиват по-добре на по-дълбоки и свежи почви, които не са тежки и сбити, а са по-богати на хумус и с добра водозадържаща способност. Черноземните и някои канелени горски почви са най-подходящи за десертните сортове лози.

Прочети повече

Засаждане и грижи за далиите

18.01.2017

Далиите предпочитат слънчево място и дълбоки, оцедливи и обилно наторени с оборска тор почви. Много подходяща за тях е добре отводнената глинено-хумусна градинска почва. Времето на засаждане започва от април и продължава до началото на май. В зависимост от особеностите на сорта гергините се засаждат на 60-100 см разстояние една от друга в специално подготвени ямички с размер 30 на 30 на 30 см.

Прочети повече

Как да си отгледате пъпешово дърво

17.01.2017

Отглеждането на пъпешово дърво може да става както в парници или на открито, така и на перваза на прозореца. Брането на плодовете става през целия сезон, тъй като узряват по различно време. Кожата е много тънка, а семената са малко. Меката част е вкусна и сочна, което прави плодовете му много харесвани и ценени.

Прочети повече
Зареди още