Новини

Все още можете да засадите лоницера

27.05.2017

Лоницера можете да засадите през пролетта, есента или през втората половина на лятото. Добре е да се снабдите с растения в контейнери със закрита коренова система. Младите растения с открита коренова система първо се топят в говежди тор, а след това с садят. При засаждането растенията се поставят на 3-4 см по-дълбоко, отколкото те са били досега.

Прочети повече

Как да дозираме препаратът Шампион ВП

26.05.2017

Шампион ВП е един от най-препоръчваните и най-често употребявани препарати срещу мана и други гъбни болести по зеленчуците и овошките. Разрешен за употреба в биологичното земеделие. Активно вещество - меден хидрооксид 77 %.

Прочети повече

Как да се грижим за тагетеса

25.05.2017

Тагетесите се отглеждат като посев или като разсад. За предпочитане е вторият път, защото така цъфтят максимално дълго и правят лехата красива. Кълновете се появяват 5-7 дни след посяването, а след още две седмици, растенията се пикират. Разсадът е силен, здрав и не се бои от пресаждане. Дори ако разсадът е отгледан не в отделни чашки, а в сандъче, корените на тагетеса не страдат много при разделянето.

Прочети повече

Време е да засеете многогодишните цветя

24.05.2017

В края на май можете да засеете многогодишните растения. Много дребните и покълващите за дълго време семена е най-добре да се посяват през пролетта в саксии, а след това да ги пикирате и да ги посадите на постоянното им място (здравец, меконопсис, пенстемон, иглика, градински чай, тиарела, еделвайс, левезия и др.) Микроскопичните семена, от които много бавно се развиват растения, трябва да се засеят в чашка с подвижно дъно, на което сте поставили марля, за да не се наранят корените.

Прочети повече

Как да си завъдя боровинка?

23.05.2017

Напълно е възможно в дворната градина да си отгледате боровинка. Основно изискване при избора на място е влажността и киселата реакция на почвата, рН да е 3,8-4,5 KCL. Ако избраната площ не е достатъчно кисела, може да я подобрите. Година преди засаждането внесете сяра на прах в доза 25 г/кв.м. Мястото се обработва с права лопата на дълбочина 25-30 см. Предварително се тори 4-5 г/кв.м торф, обогатен с амониев сулфат, суперфосфат и калиев сулфат.

Прочети повече
Зареди още