Новини

Украсете градината с колчикум

19.08.2017

Въпреки народното си име – есенен минзухар, и формата на цветовете, колчикумът не е роднина на истинския минзухар. Подобните на винени чаши цветове се появяват наесен. Дългите тръбички в основата на венчелистчетата влизат в земята. Размерът на отворените цветове е от 5 до 20 см.

Прочети повече

Помислете за летния магданоз

18.08.2017

Най-подходящият момент за лятната сеитба е в средата на август. Подготвената леха трябва предварително да се полее обилно и да се засее, щом леко просъхне. Семената може да се засеят разпръснато, но за предпочитане е на редове през 20 см един от друг. Дълбочината на сеитбата е

Прочети повече

Амарилисът може да цъфти два пъти в годината

17.08.2017

Вероятно сте забелязали, че при някои любители цветари амарилисът цъфти през зимата, а други се радват на цветовете му през лятото. В това няма нищо странно. Амарилисът може да цъфти два пъти в годината. Ако ви харесва тази възможност, непременно се възползвайте от нашето предложение.

Прочети повече

Засадете си уникалния Алиум Булгарикум

16.08.2017

Алиум Булгарикум е непретенциозно растение. Ще расте добре, ако го настаните на открито слънчево място, но и в полусянката на дърветата няма да се чувства зле. Почвата обаче трябва да е лека, да пропуска добре водата и въздуха. Луковиците се засаждат през октомври-ноември на дълбочина около 10 см

Прочети повече

Време е да сеете спанак

15.08.2017

При наличие на освободени площи от ранни зеленчукови култури, през втората половина на август може да се засее спанак за есенно потребление. Сеитбата може да продължи и през първите дни на септември. Продукцията става готова за прибиране през октомври-ноември.

Прочети повече
Зареди още