Новини

Мимулусът, обича северни тераси

20.07.2017

Всички представители на клоунското цвете са светлолюбиви, но могат да се развиват и на полусянка. Предпочитат плодородната, рохкава, влажна почва, с високо съдържание на хумус и торф.

Прочети повече

Ралицата може да разцъфне отново наесен

19.07.2017

Ралицата издържа мразове до минус 50 градуса при наличие на снежна покривка. На едно място може да расте 6-8 години. Тя е влаголюбива, въпреки че при застояване на вода може да загине. Особено необходимо е обилното поливане в периода, когато се оформят пъпките. На всеки храст са необходими 2-3 кофи вода за седмица. На растежа на ралицата добре влияят и минералните и течни торове през пролетта и есента.

Прочети повече

Теменужките се сеят през юли

18.07.2017

Семената засейте към средата на юли. Те са много дребни и не понасят дълбоко заравяне. Преди да ги засейте, загладете повърхността на почвата с помощта на дъска. Може да ги разпръснете, но се постарайте да ги засеете в редове на 10-12 см един от друг (в сандъчета и по-нагъсто). Покрийте ги леко, до 1-2 мм, с торопочвена смеска и притъпкайте отново.

Прочети повече

Засадете си лавровишна

17.07.2017

Лавровишната е типично подлесно растение и е привързана към по-мек и влажен климат. Най-добре се развива на много сенчести места, защитени от студените зимни ветрове. При по-суров континентален климат листата частично измръзват, но след това растението се възстановява. Обича влажна и плодородна почва.

Прочети повече

Отгледайте си кумкват в стаята

16.07.2017

Кумкватът предпочита разсеяна светлина през лятото и преки слънчеви лъчи през зимата. Ако през зимните месеци светлината е недостатъчна, следва да се създаде допълнително изкуствено осветление. Оптималната температура за отглеждане на дръвчето е между 25 и 30 градуса през лятото, а в зимния период не по-малко от 15 градуса. С цел избягване прегряването на грунда се препоръчва саксията с растението да се постави в стърготини или пясък.

Прочети повече
Зареди още