Новини

Как се отглежда стрелиция

19.02.2017

В сравнение с други стайни растения стрелицията е по-взискателна към условията на отглеждане. За нейното отглеждане е необходимо търпение, тъй като тя започва да цъфти на 4-6 година след засаждането й. Израства на височина до 1-1.3 м. Затова трябва да се засажда в големи саксии с диаметър не по-малък от 25 см.

Прочети повече

От Султанина стават най-вкусните стафиди

18.02.2017

Султанина е безсеменен десертен сорт грозде - основен сорт за всички страни, които произвеждат стафиди. Стафидите, получени от този сорт, са толкова вкусни, че са известни в цял свят със собствено име – стафиди Султанина. Сортът е средно до късно зреещ. В южните райони на нашата страна узрява през втората половина на септември, а в северните – в началото на октомври.

Прочети повече

Камбанките: ранен посев – ранен цъфтеж

17.02.2017

Засейте семената по повърхността на влажен субстрат, без да ги покривате с почва, а само леко ги питъпчета с дъска за притъпкване. Сложете посева в прозрачен плик и го поставете на светло място (но не под преките слънчеви лъчи). Идеалната температура за покълване на семената е около 15 градуса. Не допускайте пресъхване на субстрата.

Прочети повече

Отгледайте авокадо в саксия

16.02.2017

Използвайте костилките от консумираните плодове. Те са с твърда обвивка, затова поникват много бавно - близо три месеца. Най-добре е костилката да се прикрепи вертикално в съд с вода, като по-широката част е надолу. Важно е дънцето през всичките тези месеци, докато се развият коренчетата, да е потопено във вода.

Прочети повече

Сортът Молдова ражда много и не боледува

15.02.2017

Молдова е с повишена устойчивост към гъбните болести. Против мана практически не се води никаква химическа борба, а срещу оидиум в отделни години с повече превалявания са необходими само 1-2 пръскания. Притежава също повишена устойчивост към кореновата филоксера, поради което позволява да се отглежда на собствен корен в личното стопанство, дори там, където има компактно наличие на коренова филоксера в почвата.

Прочети повече
Зареди още