Новини

Не губете време - засаждайте малините

23.03.2017

Засаждайте растенията в права редица. Ако ще оформяте повече редове, подходящо ще е разстояние между тях 1,5-2 м. В реда ги разполагайте на 40-50 см едно от друго. Дупките, в които ги засаждате, трябва да са толкова широки, колкото корените да се разположат свободно в тях.

Прочети повече

Уникална трева оцветява двора в червено

22.03.2017

Императа Ред Барон е наистина забележителна трева. Наричат я още японска кървава трева. Ако я засадите на подходящо място и полагате необходимите грижи, тя ще се оцвети във всичките нюанси на червеното.Тревата понася без проблеми полусянката, но за да достигне пълноценно оцветяване, трябва да е изложена на ярко слънце.

Прочети повече

Изберете за агератума слънчево място

21.03.2017

Агератумите са универсални цветя. Може да ги засадим в отделна леха, може да направим от тях ефектен бордюр, може да ги включим в пъстър цветен килим. Ако решим да украсим балкона или перваза с агератум, също няма проблеми. Той расте и цъфти прекрасно в саксии и сандъчета.

Прочети повече

Отгледайте си пуклива царевица

20.03.2017

Тази царевица е чувствителна към температурите в периода на поникване. Засява се в края на април и през май. В началото расте бавно. Когато се оформи зърното, задължително трябва да се полива. Подготовката на почвата е както при другата царевица. Оборският тор трябва да е внесен и заоран още през есента.

Прочети повече

Цвете за начинаещи градинари

19.03.2017

Армерията обича силната слънчева светлина и затова мястото й в градината или на балкона е на директно слънце. Почвата трябва да е песъчлива с много добри дренажни свойства и кисела реакция. Армерията не понася варовити почви! Поливайте умерено - едно от най-ценните качества на армерията е, че е устойчива на засушаване, което я прави непретенциозна и лесна за отглеждане.

Прочети повече
Зареди още